Připravujeme „Kouzelnou zahradu“ místo tradičního adventního představení. Připojte se!

Každoročně připravujeme společné představení všech oborů na jednu z adventních nedělí. Letos nejspíš nebude možné uspořádat žádnou akci v uzavřeném prostoru. Procházky zatím nikdo nezakázal, a tak bychom na třetí adventní neděli 13. prosince odpoledne otevřeli klášterní zahradu ozvláštněnou světýlky a překvapeními vyrobenými dětmi. Pokud chcete, přidejte se také – vyrobte, přineste, vystavíme.

Jak už možná víte, Bechyni letos navštíví rodina islandských vánočních skřítků (viz. předchozí zpráva). Rádi bychom je seznámili s našimi českými bytostmi. A tak se, prosím, zamyslete, které bytosti žijící v Bechyni nebo nejlépe u vás doma znáte, nebo jste je dokonce sami objevili. Neusadila se u vás Čurbesajda? Nezalehla vás Lenora nebo naopak nehoní vás Mlsná? Neřádí u vás Lichožrouti? Meluzíny jsou prý už kvůli novým komínům na vymření. Třeba ale znáte nějaký zatím úplně neznámý druh bytosti. U nás doma například bydlely Tynda a Mujda. Tynda byla moc fajn, ale s Mujdou bych vás radši neseznamovala.

Do kouzelné zahrady můžete buď vyrobit některou z bytostí, kterou znáte (i více 😊). Můžete využít jakýkoliv materiál, který vás napadne: krabice, papír, zbytky látek, oblečení, které vám je malé, rozbité hračky, nepotřebné věci, ale klidně i to, co najdete na procházce (klacíky, šišky, dřívka…) a podobně. Pokud si netroufnete na vyrábění bytůstky, co takhle vyrobit domeček pro některého z islandských skřítků? Třeba z krabice?

Na vyrábění máte čas do soboty 12. prosince, kdy vás poprosíme, abyste vyrobené objekty přinesli ke klášteru. V neděli 13. prosince je my, učitelé, všechny vystavíme v klášterní zahradě a odpoledne zahradu otevřeme, aby se na do ní mohli přijít podívat návštěvníci.

Pokud máte nějaké dotazy, napište na adresu: svobodova@klaster-bechyne.org

Pro inspiraci vám tady přinášíme pár nápadů: